Elevverkets skolblogg

Skolbloggen 

Välkommen in och ta del av vad som händer i våra klasser. Varje vecka har en av våra klasser pennan och uppdaterar här.

Tom Tits Experiment i Södertälje är ett interaktivt vetenskapscenter känt för sina praktiska experiment och utställningar. När elever besöker Tom Tits Experiment får de chansen att delta i olika aktiviteter och experiment som täcker allt från fysik och kemi till biologi och teknik.

2F har ordet.

12.04.2024

Hej, jag heter Amanda och är lärarvikarie för klass 2F på elevverket. Nu ska ni få höra lite om vår vecka!

I tre veckor har våra elever prövat på olika gymnastik stationer där syftet är att träna på sin kroppskoordination och allsidig rörelseförmåga. Detta stärker kroppsuppfattningen och tilltro till sina fysiska förmågor i olika sammanhang (Skolverket, Lgr, 22). Vecka 13 kombinerades alla stationer till en stor hinderbana med olika lekar och samarbete....

4J har ordet

22.03.2024

Hej,
Här kommer vårt blogginlägg. Det finns utrymme för att ändra texten om det inte passar. Finns två bilder som ska läggas upp också.

Under torsdagen var hela skolan på Stockan för att åka skridskor. Det var en mycket trevlig stund i ishallen, där vi också åt vår matsäck. Det var därtill många barn som kämpade och kämpade för att åka utan att trilla. Viljan var helt otrolig och de blev bättre och bättre för varje skär!

Ny dag, nya matteuppdrag. Dagens uppdrag var att se om fröken hade räknat rätt. Ja, ni läste helt rätt. Fröken hade gömt uppgifter som inte var helt rätt bland de som var rätt. Vi använde oss av numer inövad strategi för att kontrollera en subtraktion med en addition. Man vänder helt enkelt på subtraktionen och rättar med hjälp av en...

Att våren är ankommande märker vi i klass 1A. Temat i NO är våren och vi tränar på att skriva faktatexter. Idag handlade faktatexten om snödroppen. Barnen fick träna på att använda sina egna ord. De ritade också fina bilder till sina faktatexter.