4J har ordet

22.03.2024

Hej,
Här kommer vårt blogginlägg. Det finns utrymme för att ändra texten om det inte passar. Finns två bilder som ska läggas upp också.

Nu har bloggandet lämnats över till årskurs 4J. Nu åker vi!


Vi i klass 4J består av 16 glada elever, klassläraren Johan och resurs läraren Halanya. Eleverna är väldigt nyfikna och har många frågor under undervisningen, vilket är definitionen av vetgirighet som är Elevverkets motto. Under året har undervisningsformerna varierat, allt från att läsa i böcker och svara på frågor till praktisk undervisning. En stor del av den praktiska undervisningen baseras sig på våra NTA-lådor (naturvetenskap och teknik för alla), här eleverna byggt bilar, undersökt papper och gjort egna pappersförpackningar.


Men just det! Vi ska ju skriva om den gångna veckan!


Utöver den ordinarie undervisningen har eleverna i åk 4J gjort simtest på Mörbybadet, vilket många elever tyckte var jätteroligt. Den stora snackisen denna vecka var att vi deltog i Schack-fyran. En schackturnering som sker varje år mellan alla elever som går i årskurs 4 och som ställer upp i turneringen. Detta år skedde regionsmästerskapen på Annexet vid Globen, klassen och 1600 andra elever från Stockholmsregionen var på plats. Detta år placerades vi på plats 27 av 67 deltagande lag, vilket är ett jättebra resultat. Dock missar vi riksfinalen som sker i maj. Bilder på detta finns nedan, ovan, till vänster eller till höger (beroende var vår administratör placerar dem).


Men våra aktiviteter tar inte slut där! Nästa vecka ska klassen och övriga i mellanstadiet åka på dagsutflykt till Romme och åka skidor, därefter är det påsklov. När eleverna kommer tillbaka ska vi åka skridskor på fredagen.


Nu har ni fått lära känna oss lite grann, tack för att ni har läst!


Med vänliga hälsningar från eleverna och lärarna i 4J!