2F har ordet.

12.04.2024

Hej, jag heter Amanda och är lärarvikarie för klass 2F på elevverket. Nu ska ni få höra lite om vår vecka!

Början av veckan bjöd på vårväder vilket vi var otroligt glada över. Då passade vi på att ha högläsning ute. Vi älskar boken vi läser just nu, den är spännande, rolig och ibland lite pinsam. Vi har så många bra samtal kring Mandelhjärtat, som boken heter.

Vi har nyligen jobbat med klockan på matten. Det var en tragglig men rolig resa och för att eleverna inte ska glömma det de lärt sig repeterar vi ibland klockan, bland annat med detta klock-spel. Alla elever får en lapp med en ritad klocka eller en skriven tid, sedan ska de hitta sina par. Roligt och lärorikt!

På NO:n arbetar vi med rymden och då har vi bland annat lärt oss om månens faser. I samband med det har vi byggt månlådor, som ska hjälpa oss att se månens olika faser. Vi har gjort så att lådorna är helt mörka, inget ljus får komma in. Därefter har vi gjort hål i lådan och hängt en "måne". Sedan kan man lysa genom hålen och se månens olika faser. Denna vecka blev vi färdiga med lådorna och kunde efter hårt arbete undersöka månens olika faser i dom.

Veckan har bjudit på mer bygge då vi i samband med tekniken bygger en lägenhet. Vi har lärt oss om teknik i hemmet och eleverna önskade att få bygga något, då de har gjort ett liknande projekt tidigare. Alla fick ta med sig skräp hemifrån och vi fick in allt möjligt bra. Själva lägenheten är av kartong men eleverna dekorerar fint med tyger och annat skoj. Eleverna är så kreativa! Superkul. 

Det var lite smått och gott från vår vecka! Tack för att du ville läsa. MVH Amanda och klass 2F.