Blogg

Mytologipodden avsnitt 5 "Tjatse och guldäpplena" & "Sigurd drakdödaren"

I dagens avsnitt berättar Ebba från 2C och Mary från 2A två olika myter för vår programledare Walter. 

 

 

Mytologipodden avsnitt 4 Oden

I dagens avsnitt hör vi Walter intervjua guden Oden. Han har också besök i sin podd av Julian och Caspian som berättar två olika berättelser, När Oden fick sin häst Sleipner och Oden vid Mimers brunn. Hoppas ni gillar veckans avsnitt. 

 

 

Mytologipodden avsnitt 3 Guden Tor & Loke

I veckans avsnitt hör vi Walter intervjua guden Tor, och som om inte det vore nog gästas han även av Loke. Tor spelas av Isak och Loke spelas av Lily. I avsnittet får vi veta mer om Tor och hans liv men även två roliga historier. 

 

 

Mytologipodden avsnitt 2 Trädet Yggdrasil

I veckans avsnitt hör vi Walter, Bernhard, Fanny och Ester berätta om trädet Yggdrasil och dess världar. Hoppas att ni lär er något nytt av att lyssna. 

 

Ljudkvaliteten är förhoppnings bättre i detta avsnitt än i första avsnittet. Kommentera gärna när ni har lyssnat så blir Walter och hans gäster jätteglada. 

 

 

Mytologipodden avsnitt 1 Skapelseberättelsen

I första avsnittet av mytologipodden hör vi Walter, Jacob och Sophie berätta om skapelseberättelsen enligt den nordiska mytologin.

Ljudinspelningen är uppladdad på Youtube men blockerad från att spelas där, enbart via länken och videon nedan går det att lyssna. Så tryck på play och så hoppas vi att ni ska lära er något under tiden ni lyssnar.

OBS ljudkvalitén är inte den bästa i första avsnittet vilket kommer att åtgärdas i nästa avsnitt. Alla är vi nybörjare någon gång.