Blogg åk 2C

Utflykt

I måndags gick vi en promenad till båtparken. Vi hade en kort matematiklektion om geometriska former. Eleverna fick uppdrag att hitta fem olika geometriska former i parken, till hjälp använde vi ''Formhjälparna'' som är formsökare med förstoringsglas. Eleverna tyckte att det var otroligt roligt. Det var ett kreativt sätt med möjlighet att utforska geometriska former. Vi avslutade dagen med fika och lek. Vi passade även på att säga hejdå till en av eleverna som nu har slutat på Elevverket.

 

   

                  

         

Plusgrader

Vi passar på att arbeta med temat vår på skolgården. 

 

                           

 

Skolloppet 2021

Tur att vi hade bra väder under skolloppet, eleverna fick springa ett lopp till förmån för Barncancerfonden. Alla ettor sprang med förskoleklassen, en sträcka på 1,3 kilometer. Alla kämpade till mållinjen och alla är vinnare.

 

Vårtecken

En härlig eftermiddag när vi letade vårtecken. Eleverna fick samarbeta i små grupper för att hitta olika vårtecken, de dokumenterade genom att ta kort med min mobil och skrev upp orden. Vi hade en mysig lektion.

 

Majbrasa

Under bildlektionen fick eleverna pyssla ihop en egen majbrasa. Till det fick eleverna ett uppdrag, att plocka 20 pinnar som är lika långa som deras finger spann, från tummen till pekfingret.

Jordens dag

Vi uppmärksammade jordens dag extra mycket. Eleverna fick göra egna folder om källsortering, återanvändning, återvinningoch andra saker som vi kan göra för att vår jord ska må bättre. 

 

Eleverna fick även skriva om hur man kan återanvända olika prylar. 

Läskompisar

Alla elever är nu igång med läsningen i klassen och tycker att det är kul att läsa!

För att ytterligare motivera eleverna så finns nu nya läskompisar i klassen (som tar ett bad regelbundet) och som eleverna ÄLSKAR!

 

 

 

 

Vinterfåglar

I NO ämnet har vi denna vecka avslutat temat vintern med att läsa faktatexter om vinterfåglar. Vi har läst faktatexter om Talgoxe, Blåmes, Pilfinken, Domherre och Skata. Eleverna fick välja en fågel att skriva om, till hjälp fick de använda sig av en fyrfältare för att sortera information. Vidare fick elever färglägga en fågelmall, limma på fjädrar och göra ett fågelbo. 

 

 

 

Vasaloppet

Eleverna skrev om Vasaloppet och pysslade ihop skidor av papper, tyg, sugrör och garn. 

Vasaloppet 2021

Veckan avslutades med Elevverkets Vasalopp. 

 

Kul att många deltog!

Elever som inte hade skidor deltog genom att springa runt banan. 

 

Eleverna fick kanelbullar och blåbärssoppa. 

Vänliga veckan

På skolan har vi uppmärksammat vänliga veckan på olika sätt. Vi avslutade veckan med lite extra kärlek. Eleverna i klass 1S har pysslat ihop sitt eget kärleksmonster. Sedan har eleverna fyllt i ett faktablad om sitt monster.

 

Felicia (lärare i klass 2S) och Alice (lärare i klass 1E) överraskade barnen på skolan med musik, geléhjärtan och hemliga uppdrag. De spred glädje och massor med kärlek.  

 

Eleverna på skolan har fått göra ett varsitt hjärta och skriva ett adjektiv i. Vidare har personalen på Elevverket skapat ett stort hjärta utav alla små hjärtan, på en vägg i matsalen.