Blogg åk 1S

Läskompisar

Alla elever är nu igång med läsningen i klassen och tycker att det är kul att läsa!

För att ytterligare motivera eleverna så finns nu nya läskompisar i klassen (som tar ett bad regelbundet) och som eleverna ÄLSKAR!

 

 

 

 

Vinterfåglar

I NO ämnet har vi denna vecka avslutat temat vintern med att läsa faktatexter om vinterfåglar. Vi har läst faktatexter om Talgoxe, Blåmes, Pilfinken, Domherre och Skata. Eleverna fick välja en fågel att skriva om, till hjälp fick de använda sig av en fyrfältare för att sortera information. Vidare fick elever färglägga en fågelmall, limma på fjädrar och göra ett fågelbo. 

 

 

 

Vasaloppet

Eleverna skrev om Vasaloppet och pysslade ihop skidor av papper, tyg, sugrör och garn. 

Vasaloppet 2021

Veckan avslutades med Elevverkets Vasalopp. 

 

Kul att många deltog!

Elever som inte hade skidor deltog genom att springa runt banan. 

 

Eleverna fick kanelbullar och blåbärssoppa. 

Vänliga veckan

På skolan har vi uppmärksammat vänliga veckan på olika sätt. Vi avslutade veckan med lite extra kärlek. Eleverna i klass 1S har pysslat ihop sitt eget kärleksmonster. Sedan har eleverna fyllt i ett faktablad om sitt monster.

 

Felicia (lärare i klass 2S) och Alice (lärare i klass 1E) överraskade barnen på skolan med musik, geléhjärtan och hemliga uppdrag. De spred glädje och massor med kärlek.  

 

Eleverna på skolan har fått göra ett varsitt hjärta och skriva ett adjektiv i. Vidare har personalen på Elevverket skapat ett stort hjärta utav alla små hjärtan, på en vägg i matsalen.