Blogg

Visa och berätta och skrivglädje!

2021-03-08

Varje vecka har två elever visa och berätta. De väljer ett ämne och förbereder en presentation. Vissa har powerpoints medan andra tar med någon sak att visa och har kanske stödbilder/text på ett papper. Allt är ok! Det är en väldigt bra övning där eleverna får träna på att prata inför publik.

Efter presentationen får eleven själv kommentera sitt framträdande och sedan är det klasskamraternas tur att ge feedback, "Två stjärnor och en önskan". Med önskan menar vi vad som kan förbättras till nästa gång. Kanske ska man försöka prata lite högre, ha fler bilder eller titta mer på publiken.

Vi får lära oss väldigt mycket från dessa presentationer. Den senaste tiden har vi fått höra om isbjörnar, Storsjöodjuret och tornados!

 

          

 

          

 

Den här flickan visade också hur en tornado bildas med hjälp av två petflaskor med färgat vatten som skakas runt. Spännande, tyckte alla barn!

 

 

Skrivlusten är stor just nu. En del skriver egna sagor och en del vill t o m lära sig skrivstil. Vi jobbar med händelseboken varje måndag. Tänk så roligt att spara som en liten dagbok.

Texten i händelseboken: "Mamma bad mig att bädda min säng. Det var på lördagen för annars fick jag inget godis". Helt underbart!

 

          

 

 

Nästan alla har börjat läsa och vi anpassar böcker efter nivå. När man har lärt sig att ljuda ihop korta ord så kan man försöka sig på hela meningar.

 

 

Hälsningar från Tina och Jessica

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)