Blogg

Sportlov

Vad ser du fram emot att det snart är sportlov? Här kommer ett axplock av våra förväntningar... 

 

Alla mina fina elever är välförtjänta av ett härligt lov efter veckor av nya kunskaper som vi har inhämtat tillsammans!

 

Pyjamasdag

Fredag är den bästa dagen på veckan att ha en pyjamasdag/myskläder i skolan! 

 

Vi lyssnar på godnattsagor, vi pratar sagor och vi har olika givande diskussioner om sagor. Fröken har med sig sin nalle som är namnlös, och vi ska tillsammans ge nallen ett namn. Vilket namn tycker du att nallen ska få?

 

Vilka egenskaper tycker du är viktiga hos en bra kompis?

Att komma på egenskaper är inte alltid det lättaste, men genom att vi slår våra kloka huvudet ihop kommer vi på väldigt många positiva egenskaper som en bra kompis kan ha. 

 

Vi arbetar enligt modellen EPA: först funderar vi enskilt, därefter i par och till sist diskuterar vi alla tillsammans. Egenskaperna flödar och vi lär och många nya ord och begrepp. Vi diskuterar skillnaden mellan till exempel empatisk och sympatisk, och vad innebär det egenligen att vara ambitös?

 

Flyter föremål i saltvatten?

Vi testar olika föremål i saltvatten och diskuterar våra förutsägelser

 

Vad väger vatten?

Visst är det härligt med utelektioner... 

 

Bilden visar en balansvåg där vi väger vatten i antal gem.

 

Hugo och Josefin

Josefin har sett fram emot att börja skolan. Äntligen ska hon få kompisar och lära känna de andra barnen. Med de andra barnen bara retar henne. Hon är inte som dem - hon är annorlunda.

Så en dag börjar Hugo i klassen. Han är också annorlunda, men han bryr sig inte om vad folk tycker och tänker om honom. Hugo och Josefin blir bästa kompisar och att gå till skolan blir roligt. Men plötsligt en dag kommer inte Hugo till skolan och ingen vet vad som har hänt...

 

 

Maria Gripes bok är helt underbar att använda i undervisningen och vi har väldigt giviande diskussioner om innehållet! Mina elever bidrar med sina tankar, erfarenheter och av sitt hjärta. De är lika kloka som skolans bibliotek!

 

Välkommen

Välkommen tillbaka till vårterminen!

 

 

Låt glasen med snö stå i värmen. Vad händer?