Blogg

Escape room

På fredagar ska man enbart göra saker som är roligt. Kanske inte hela tiden men lite då och då. Idag hade vi ett gäng i klassen som för första gången fick testa på escape room. Uppdragen gick ut på att rektorn hade glömt koden till låset på skolan och genom olika typer av matteuppgifter fick barnen klura ut koden för att hjälpa rektorn. Det verkade som de tyckte att det var kul och spännande. 

 

 

 

 

Mera höst 

Vi forsätter njuta av allt fint som har med hösten att göra. Det är härligt att se bladen byta färg för att sedan trilla ner. Vi ska fortsätta utöka vårt förråd med kunskaper om hösten under dagen(tisdag). Vi kommer att besöka vår naturruta för att se om det har hänt något spännande med växterna som fanns där. 

Igår(måndag) hämtade vi in löv till klassrummet sedan skapade vi djur av dessa. Många fina djur blev det, tänk vad en kan göra med lite löv. 

 

 

 

Hösttecken

Nu kan en verkligen säga att hösten har anlänt. Kallt och regnigt men också otroligt fint. På onsdagens rast hittade klassen hösttecken, bland annat svampar. I veckan har vi även pratat om svampars utseende och de olika delarna på svampen. 

Mat i klassrummet, Vem är Robi och vad är det för ett hjul?

Under veckan har det hänt mycket i klassrummet. I måndags stod ett paket utanför klassrumsdörren. I paket hittade vi ett lyckohjul. Idag(torsdag) testade vi lyckohjulet. Vi pratade om yrken men gjorde också tokiga teckningar. 

lyckohjul

 

Igår (onsdag) fick vi ett mystiskt brev och ett paket från Robot city. I paketet fanns roboten Robi som nu bor i klassrummet. Vi fick även ett brev där det stod att vi skulle mata honom, låta honom sova och ta hand om honom. 

 

I tisdags låg vi efter i tiden och fick därför äta i klassrummet. Samtidigt kollade vi på NO-tv. Det var både kul och mysigt. 

Fredagar i ettan

Fredag idag "äntligen" sa många barn när vi gick igenom dagen. Ofta längtar de precis lika mycket som någon annan till helg. Fredagar använder vi som en arbeta-färdigt-dag. Allt som gjorts under veckan ska bli klart eller så gott som färdigt. När de har arbetat färdigt med materialet får det även om de kanske inte vet om det lite mer utmanande uppgifter på bingel, som de själva ser som att "spela på ipaden". Egentligen är det ett perfekt sätt att stimulera de ivriga som ofta blir färdiga snabbt. Här nedan är några bilder från dagens arbete.

 

 

Naturruta och husbygge

Under tisdagen när vi hade NO-lektion gick vi hela klassen till slottsparken för att hitta hösttecken. Massor av tecken hittades. Gula och röda nedfallna löv, ekollon, nyponbuskar och fallfrukt var bara en liten del av allt vi hittade. Nedan ser ni bilder. Vi har också en naturruta som vi kommer gå tillbaka till om 3 veckor. 

 

Det har även arbetats hårt under rasterna för att i sandlådan bygga ett hus. Under lunchrasten fanns det sängar, handfat och soffor. Det skulle även byggas ett badrum och en spis. bilder från sandlådan finner ni också här nere. 

 

Bildprojekt Oo & Mm

På måndagar har vi bild, vilket är ett ämne som uppskattas av eleverna. Eleverna får under bildlektionerna skapa konstverk genom olika material och tekniker. Alla är väldigt duktiga på att ge varandra beröm när de skapar något. Nedan följer bilder på arbetsgången och på anslagstavlan. 

 

Förra veckans bokstav var Oo och därför målade vi med tvättsvampar och snören för att skapa ormar i färg, jag tog bort snörena lite för tidigt vilket gjorde att det inte skapades några större ormar på pappret men snörena blev fina och hänger nu i klassrummet. Bilderna blev också väldigt fina och pryder nu vår anslagstavla. Bilderna skapades genom tvättsvampar och akryllfärg. 

 

Denna veckans bokstav kommer att vara Mm, idag skapade vi därför påhittade monster av färgat papper. Eleverna arbeta med sax och lim för att skapa sina monster. De fick även döpa sina monster. Alla blev inte riktigt färidiga idag men de som blev det får också pryda vår anslagstavla i klassrummet. 

 

 

Första veckan i första klass.

Den första veckan i första klass gick fort. Under veckan hade vi fokus på gemenskap för att få till en vi-känsla. Vi började veckan med att leka namnlekar utomhus därefter har vi fått lära känna karaktärerna i både den magiska kulan och i favorit matematik. Karaktärer vilka vi kommer möta varje vecka. Vi avslutade veckan med utflykt. Under utflykten hittade vi sniglar både på marken men också uppe i träden, stora frågor väcktes bland annat hur sniglarna kunde klättra upp så högt i träden? Bilder på sniglarna vi hittade finns här under.

Vi gjorde också ett klassfoto för att förbereda oss inför det riktiga. Klassfotot hänger nu på väggen i klassrummet. 

 

en singel som klättrat upp i trädet.

lite fler sniglar.

Mitt första blogginlägg

Här kommer ni inom kort kunna läsa mer om vad vi gör i skolan!