Blogg

Äppeltema!

I ämnet omvärldskunskap har vi just nu äppeltema. Vi har lärt oss om äppelträdets årscykel och provsmakat några svenska äppelsorter. "Alice" var det första vi provsmakade och den sorten fick godkänt av eleverna i klassen!

Eleverna har också målat jättefina äppeltavlor där de först fick skissa ett äpple med blyerts och sedan färglägga det med oljepastellkritor. När det var färdigt målade vi bilderna med vattenfärger.

 

 

 

Gosedjursvisning!

I Lyckostjärnan den här veckan har det handlat om att sova över och att det kan vara skönt att ha med sig till exempel ett gosedjur när man sover borta.

Då passade det bra att ta med ett gosedjur hemifrån till skolan och idag barnen har visat och berättat om sitt gosedjur för varandra. Se så fina de är!

 

 

 

 

 

Matematik

I matematiken har vi arbetat med likheter och olikheter. Vi har sorterat saker efter olika kriterier som barnen själva bestämt och vi har tittat på bilder och jämfört likheter och olikheter. Arbetet fortsatte sedan i vår matematikbok.

 

Lyckostjärnan

Idag har vi arbetat med vår läsförståelsebok, Lyckostjärnan. Berättelsen idag handlade om Bea som skulle sova över hos Asta, fast det är inte lätt att sova utan sin favoritnalle... Vi har samtalat om berättelsen och om våra egna erfarenheter av att sova över hos en kompis. Vad behöver vi ha med oss om vi ska sova över? Hur ser favoritgosedjuret ut? Så här fint blev det i barnens arbetsböcker!

 

Här är vi i Förskoleklass Å!

När barnen i klassen var på besök hos oss på Elevverket i maj så gjorde de

självporträtt som nu pryder väggen i vårt klassrum. Visst är de fantastiskt fina!